„MasterChef”: Spiżarnia po ciemku i klasyczne polskie ciasta!

Podziel się:

fot.TVN

Czy da się przyrządzić pyszne danie z produktów wybranych… po omacku? W spiżarni MasterChefa zapanuje totalna ciemność, w której będą się czaić różne pułapki mające wytrącić uczestników z równowagi. Komu uda się zapanować nad strachem i oczarować jurorów?

Gotowano już z produktów wybieranych przez jurorów, rodzinę, czy swoich konkurentów. Tym razem kucharze amatorzy zdadzą się jedynie na swój instynkt. Zadaniem każdej z czterech par będzie przygotowanie dania na randkę dla ukochanej osoby. Utrudnieniem okaże się spiżarnia, w której zapanują egipskie ciemności. Zawodnicy będą musieli pokonać strach i skupić się na wybraniu składników do gotowania. Kto wykaże się największą wyobraźnią?

fot.TVN

Drugim zadaniem będzie przygotowanie trzech klasycznych ciast: sernika, karpatki i mazurka. W ten sposób Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran sprawdzą, czy kandydaci do tytułu najlepszego kucharza amatora w Polsce znają tradycyjne przepisy na wypieki.

(org.)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *