Paris Saint-Germain wprowadza na rynek sok z gruszek rzemieślniczych Made in PSG Training Center

Podziel się:

fot.Pixabay

Serwowany po raz pierwszy w meczu u siebie Paris Saint-Germain z FC Nantes na Parc des Princes 4 grudnia, sok gruszkowy Made in PSG Training Center będzie dostępny dla widzów w strefach gościnnych stadionu przez resztę sezonu. 

Zgodnie ze swoją ambicją bycia klubem promującym doskonałość ekologiczną, w szczególności we wspieraniu ekologicznego, zielonego rolnictwa, Paris Saint-Germain stworzył w swoim przyszłym ośrodku szkoleniowym dwa sady o powierzchni 2,5 hektara. Jako źródło soku serwowanego w Parc des Princes, sady są domem dla ponad 2800 drzew siedmiu różnych odmian gruszy. W wieku od 30 do 50 lat stanowią wkład klubu w 100% rolnictwo organiczne.

Klub przekazał zadanie utrzymania i zbioru gruszy w ręce lokalnych szkół i przedsiębiorstw. Uczniowie z Yvelines Centre of Horticultural Education and Promotion są odpowiedzialni za przycinanie ich pod czujnym okiem arborysty Bertanda Puela, podczas gdy gruszki wyciskała sok SERENEST w Conserverie Artisanale Charles Derungs w Saint-Ouen-l’Aumône. A kiedy szkoły wróciły pod koniec tego lata, Puel zaprosił 60 dzieci z wiosek Poissy i Aigremont do wzięcia udziału w dwóch operacjach zbiorów.

Paris Saint-Germain zamierza kontynuować produkcję soku rzemieślniczego Made in PSG Training Center w nadchodzących latach. W 2019 r. Zebrano prawie 18 ton pięciu różnych odmian gruszek, a perspektywy na doskonały sezon kwitnienia w przyszłym roku są dobre, a drzewa są w idealnym stanie.

Dzięki tej nowatorskiej premierze Paris Saint-Germain chce jeszcze bardziej uwydatnić wrażenia widzów  na Parc des Princes. Niedługo przyjedzie również pierwsza w 100% infrastruktura Paris Saint-Germain, nowe centrum szkoleniowe PSG. Prace mają się rozpocząć wiosną 2020 r., A centrum ma zostać otwarte latem 2022 r.

(pras.PSG)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *