Śląskie gotowanie w “MasterChef Junior” w Katowicach !

Podziel się:

Mateusz Gessler; fot. TVN/Newspix

Tym razem uczestnicy programu przejdą prawdziwy chrzest bojowy. W katowickiej “Śląskiej Prohibicji” kucharze przygotują popisowe trzydaniowe menu dla zawodników znanych z poprzednich sezonów. Szykuje się spektakularna śląska biesiada!
Gotowanie w prawdziwej restauracji to marzenie każdego kucharza. Uczestnicy „MasterChefa Juniora” spełnią je właśnie w tym odcinku. Do swojej kuchni zaprosiła ich Magda Nowaczewska, zwyciężczyni piątej edycji „MasterChefa”, a dzisiaj szefowa kuchni w restauracji “Śląska Prohibicja” w Katowicach.
Pod jej okiem zawodnicy podzieleni na drużyny przygotują trzydaniowe menu dla zaproszonych gości – uczestników poprzednich edycji programu pochodzących ze Śląska. Wśród nich znajdą się finaliści “MasterChefa” – Maria Ożga, Damian Sobek, Mateusz Güncel, Anna Kawa-Kułyk i Grzegorz Bien. Nie zabraknie także najmłodszych kucharzy z ubiegłych sezonów “MasterChefa Juniora”. Tegorocznych zawodników ocenią Kuba Tomaszczyk, Bartek Kulik, Michał Grząśko, Hania Kandora, Anastazja Czyż, Zuza Bula, Mateusz Oleksa, Maja Tokarska i Nikola Stępień.
W drugiej części odcinka dzieci będą mogły nauczyć się przyrządzania perfekcyjnych steków pod mistrzowskim okiem Mateusza Gesslera. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dwóch dań ze stekami. Para, która nie poradzi sobie z konkurencją, opuści kuchnię MasterChefa.
(pras.)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *