Dania z mchu i paproci w „MasterChefie”!

Podziel się:

fot.TVN

Już tylko dwa zadania dzielą uczestników od wyjazdu do Meksyku! Jednak na zagraniczny wyjazd może liczyć jedynie piątka kucharzy amatorów. Który z zawodników zachowa fartuch MasterChefa?

Najlepsi z najlepszych ósmej edycji programu po raz ostatni spotkają się w kuchni MasterChefa. Uczestnicy aby zdobyć bilet do Meksyku, będą musieli wzbić się na wyżyny swoich umiejętności. Ich zadaniem będzie przygotowanie dania z produktów, które można znaleźć w lesie: grzybów, jadalnych roślin oraz owoców. Potrwa musi być bowiem w pełni wegetariańska! Czy 90 minut wystarczy, aby przyrządzić idealny posiłek, który zachwyci jurorów?

fot.TVN

W drugiej konkurencji kucharze na dużych kamiennych płytach znajdą liczne produkty, takie jak seler, ser kozi, kaszę jaglaną lub pęczak, bób, ananas, tofu oraz jajko. Uczestnicy będą musieli ugotować aż pięć dań przy użyciu jednego z tych składników. Wśród nich musi znaleźć się przynajmniej jeden deser oraz danie wytrawne. Na koniec Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran wyłonią piątkę szczęśliwców, których zabiorą na zagraniczne półfinały w Meksyku!


Emisja 11 odcinka już w niedzielę 17 listopada o godz. 20:00 w TVN!

(pras.)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.