“Szokujące potrawy” w Kambodży!

Podziel się:

fot.pras 

Kolejnym punktem na kulinarnej mapie Jarka Nowaka będzie Kambodża. Co jest przysmakiem w tym rejonie świata? Zapraszamy na czwarty odcinek programu „Szokujące potrawy”!

 Kambodża to niewielkie państwo w  Azji Południowo-Wschodniej, do którego warto udać się, by poznać różnorodną kulturę oraz… szokującą kuchnię. Sercem każdego miasta jest tam bazar oferujący najdziwniejsze dania- od warzyw i egzotycznych owoców po owłosione tarantule smażone na głębokim oleju. Prowadzący odwiedzi lokalny market i przeżyje prawdziwą gastronomiczną przygodę!
Za kulinarnymi dziwactwami kryje się bogata historia kraju, którą Jarek przybliży widzom w odcinku. Na pierwszy ogień pójdzie specjalność kuchni khmerskiej, jaką jest prahok, czyli fermentowana pasta rybna. Na talerzu antropologa wyląduje też szczur i nietoperz, a na deser plaster miodu z… larwami. To nie wszystko! W menu pojawią się też inne szokujące potrawy, tylko czy Jarek Nowak odważy się ich skosztować? Oglądajcie koniecznie czwarty odcinek programu!
PREMIERA TRAVEL CHANNEL: 22 CZERWCA, SOBOTA, GODZ. 10.50
PREMIERA TVN: 24 CZERWCA, PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22.30
Szokujące potrawy - Kambodża (3).jpeg
(pras.)

One thought on ““Szokujące potrawy” w Kambodży!

  • 24 czerwca 2019 o 23:20
    Permalink

    Fajny program 👌
    Ale pieska czy kota bym nie ruszyła😔
    Super program

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.