“Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” wraca do Polsatu. Nie zabraknie gwiazd polskiego show-biznesu !

Podziel się:

“Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”  fot Krystian Szczesny

 „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” podbiła serca widzów na całym świecie. Amerykańska odsłona formatu wykreowała gwiazdę Gordona Ramsay’a. Liczne kolejne edycje m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie, Ukrainie i w Polsce gromadziły miliony widzów. O sukcesie formatu zdecydowały jednak nie doskonałe receptury i kunszt, jakim muszą wykazać się uczestnicy, ale przede wszystkim emocje towarzyszące rywalizacji i charyzma prowadzącego.

14 uczestników zamieszka razem w willi Hell’s Kitchen. W każdym odcinku dwie drużyny – niebieskich i czerwonych zmierzą się z kulinarnym zadaniem, a zwycięska drużyna dostanie wyjątkową nagrodę – spotkania z niezwykłymi gośćmi, degustacje luksusowych produktów w ekskluzywnych miejscach, szkolenia z ekspertami. W tym sezonie przegrana drużyna zamiast kary otrzyma „lekcję do odrobienia”, czyli zadanie, które ma ich nauczyć pokory, szacunku do pracy i produktu oraz pokazać wartość pracy zespołowej.

“Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” 

W nowym sezonie “Piekielnej kuchni” nie zabraknie też największych gwiazd polskiego show-biznesu. W piekielnej restauracji będą próbowały i oceniały kulinarne poczynania uczestników. Wśród gości: Young Leosia, Blowek, Jacek Fedorowicz, Grażyna Szapołowska, Janusz Palikot i wielu innych.

Szefowi w poskromieniu uczestników i koordynacji pracy będą pomagać sous chefowie:

· Robert Kondziela – mistrz gotowania z 30-letnim doświadczeniem, edukator kulinarny i ekspert w dziedzinie kuchni polskiej. Od 20 lat współpracuje   z Mateuszem Gesslerem, obecnie zajmując stanowisko szefa kuchni w czterech jego restauracjach.
· Bartłomiej Krężel – z gastronomią związany jest od zawsze. Swój talent i charakter pokazał w programie „Top Chef”, gdzie znalazł się w pierwszej piątce najlepszych kucharzy. Dziś jest właścicielem i szefem kuchni czterech restauracji na Dolnym Śląsku.

(źródło: Polsat)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.